sobota 14. prosince 2013

Pšenice

Pšenice se v kuchyni požívá několik druhů, nicméně je všechny připravuji obdobným způsobem.


 

Obilniny jako takové většinou seženete v prodejnách zdravé výživy a bio potravin. Jsou balené většinou po 500 gramech nebo po kilu. Jejich velikou výhodou je to že se dají dlouho skladovat. Takže není problém při jednom nákupu koupit víc druhů obilovin najednou a uskladnit je doma.


V první řadě je třeba pšenici pořádně propláchnout a tím ji zbavit nečistot a prachu. 


Poté ji dám do hrnce se studenou vodou a přidám trochu oleje a soli. No a dám vařit. 


Jakmile je uvařená do potřebné měkkosti (dle toho co s ní chceme dál dělat) tak slijeme vodu a je hotovo. 


Takže žádná věda jak by se mohlo zdát. Obdobným způsobem připravuji například žito nebo kamut. Určitě ochutnejte i bulgur.


Nebudu zbytečně opisovat net a pokud vás zajímá „co je pšenice“ a jak se dělí tak následujte odkaz Pšenice na Wikipedii.



Žádné komentáře:

Okomentovat